Buurtcompost

wormenhotel Adam 2

Categorieën: ,

Beschrijving

Foto’s: Michael Roubos, Chris Hoyer, Arie van Ziel, Jasmijn van den Berg, Esther Somers © 2017

Het tweede model wormenhotel speciaal voor de gemeente Amsterdam.

Dit model is alleen via de gemeente aan te schaffen en altijd i.c.m. een begeleidingstraject door Stichting Buurtcompost.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam is door stichting Buurtcompost en Studio Elmo Vermijs een eerste uniek gemeente model wormenhotel ontworpen, die in samenwerking met de sociale werkplaats Pantar is vervaardigd.

Dit nieuwe model wormenhotel is gemaakt van 100 procent duurzaam materiaal (geperst stro/bermgras, Ecoboard) en geïnspireerd door organische vormen, met oog voor de omgeving. Daarnaast is het wormenhotel ontworpen vanuit het oogpunt van de worm: hoe zou de worm zich het prettigst voelen? Zo wordt er gestreefd naar de beste leefomstandigheden, met een goede balans van lucht, vochtigheid, duisternis en voedsel.

Het ontwerp is gemaakt door Studio Elmo Vermijs, lees meer over de ‘duiventorens’ waarop het geïnspireerd is in dit artikel.

In totaal plaatst de gemeente Amsterdam in 2017 ruim 25 wormenhotels in verschillende stadsdelen.

Momenteel is er al een (lange) wachtlijst in Amsterdam voor 2018, maar schrijf vooral wél in, dan hebben we een goed beeld van de benodigde productie en wordt het makkelijker om de financiering tijdig rond te krijgen.

Aanmelden voor een wormenhotel in uw straat? Kijk hier voor meer informatie over de wormenhotels in Amsterdam